Petak, 16 Srpanj 2021 14:17

PRIKLJUČAK SUVREMENOJ ZDRAVSTVENOJ ZAŠTITI

logo3

 

 

Nakon više od 150 godina postojanja izgrađen je novi suvremeni operacioni trakt i dnevna bolnica.

 

Ovaj novi opremljeni prostor ima veliki značaj i priključak je na suvremenu zdravstvenu zaštitu u čemu je gospićka Bolnica značajno uznapredovala i može služiti za primjer mnogo većim i razvikanim ustanovama, ovo je dobar iskorak u liječenju. - rekao je danas na otvaranju operacionog trakta i dnevni bolnice prim. Željko Plaznić, izaslanik Vlade RH i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva.

Na ulazu u Bolnicu danas je bila prigodna svečanost povodom završetka značajnog programa izgradnje i osuvremenjivanja zdravstvene zaštite u što je protekle dvije godine uloženo gotovo 21 milijun kuna Svrha projekta je poboljšanje isplativosti i pristupa liječenju u dnevnoj bolnici i jednodnevnoj kirurgiji.

Čestitku vrijednom bolničkom kolektivu uputio je Ernest Petry, ličko-senjski župan, a o radu Bolnice govorila je ravnateljica mr. Sandra Čubelić.

- Ovdje se zdravstvena djelatnost odvija već više od 150 godina. Naime, tragovi zdravstvene djelatnosti na ovom području datiraju iz 1858. godine. Sto godina kasnije, 1958. izgrađena je kirurgija. Dosadašnja kirurgija više je ličila na onu ratnu. Sada smo izgradili tri nove operacione sale. Jedna je opremljena najsuvremenijom opremom, druga je opremljena starom, a treća će uskoro biti opremljena.- rekla je Čubelić, dodajući da je izgrađena i opremljena i dnevna bolnici i da osoblje koje radi na kirurgiji vrlo tiho i samozatajno rade svoj posao.

Ravnateljica nije krila ponos ovom uspješnom investicijom i podsjetile nazočne da je Bolnica prošle godine je bila prva bolnička javnozdravstvena ustanova u RH koja je ispunila kriterije jedne od najuglednijih svjetskih akreditacijskih organizacija, američke AACI i zaslužila njen certifikat ali i ISO certifikat.

 

 

Bolnica-Gospic-nove-sale-10
Bolnica-Gospic-nove-sale-4
Bolnica-Gospic-nove-sale-5
Bolnica-Gospic-nove-sale-8
bolnica-Gospic-sale-3-2
bolnica-Gospic-sale-3-3
bolnica-Gospic-sale-3-4
IMG-20210715-WA0032
IMG-20210715-WA0035
IMG-20210715-WA0037
01/10 
stop fwd

Opća Bolnica Gospić