Srijeda, 25 Ožujak 2020 09:08

Priopćenje za javnost i medije

Logo1

 

Trenutne mjere na snazi u Općoj bolnici Gospić

 

 

 

Sukladno odlukama i preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u svrhu prevencije širenja COVID-19 u Općoj bolnici Gospić, trenutno su (do opoziva), na snazi sljedeće mjere:

  • zabranjene su posjete pacijentima na svim Odjelima;
  • svi sporedni ulazi u bolnicu su zatvoreni, na glavnom ulazu u bolnički krug obavlja se provjera svih posjetitelja;
  • obustavljeni su službeni posjeti za sve predstavnike dobavljača i zabranjeni su nenajavljeni dolasci;
  • ograničeno je kretanje za sve zaposlenike, provodi se nadzor kretanja na ulazima i izlazima svih Odjela;

Molimo sve pacijente da odgode svaki dolazak u OB Gospić koji nije povezan s neodgodivom medicinskom intervencijom te da poštuju upute dobivene na samom ulazu.

Molimo sve djelatnike da izbjegavaju nepotrebne socijalne kontakte, sva razmjena informacija i službena komunikacija, korištenje usluga nezdravstvenih Službi i Odjela obavljat će se do daljnjega telefonom odnosno elektroničkom poštom, ispred ulaza uprave, te ureda ravnatelja nalazi se poštanski sandučići (svu potrebnu dokumentaciju u pisanom obliku i molimo odložiti u navedeno).

Opća bolnica Gospić demantira sve neslužbene informacije koje kruže putem poruka i društvenih mreža, te molimo da se ne dijele lažne i neprovjerene informacije s ciljem širenja panike.

Sve građane pozivamo na društveno odgovorno ponašanje, molimo da se prate informacije i upute koje objavljuje Stožer civilne zaštite RH kao i Stožer civilne zaštite Ličko-Senjske županije.

Sve informacije vezano uz COVID-19 možete dobiti na web stranici koronavirus.hr i telefonskom broju 113 koji je u funkciji svaki dan od 7 do 22 sata.

U nadi da će ovo razdoblje što kraće trajati, s vjerom u budućnost i solidarnost naših ljudi potrebno je učinit sve da bi se spriječilo širenje virusa, zahvaljujemo vam na razumijevanju.

Budite odgovorni i ostanite doma!

Opća Bolnica Gospić